Vælg en side

Når det kommer til valg af glas til dine vinduer og døre, er der nogle ting du bør tage i betragtning. Især hvis du bor i et Energi A hus eller har store vinduespartier, kan det være en fordel at vælge 3-lags glas. Selvom det kan være en større investering, vil du på sigt kunne opnå besparelser i form af lavere varmeregninger.

Hvis du bor i et ældre hus hvor den øvrige isolering ikke er optimeret, kan tilbagebetalingstiden for 3-lags glas dog blive længere. Det er derfor vigtigt at overveje om det er en fordel for din bolig.

Udover energibesparelse, er der også andre fordele ved at vælge 3-lags glas. Blandt andet vil kuldenedfaldet være mindre og lydisoleringen bedre sammenlignet med 2-lags glas. Det kan være en fordel hvis du bor tæt på trafikerede veje eller andre støjende områder.

Regler og anbefalinger for vinduer

Ifølge Bygningsreglementet af 2018, også kendt som BR18, er der nogle regler der gælder for valg af glas i vinduer og døre. For fritidshuse og uopvarmede rum foreskrives det at der benyttes 2-lags glas. Til alle andre typer af boliger anbefales det at benytte energi A vinduer og dermed 3-lags glas.

Det er dog vigtigt at huske at vælge den type glas der passer bedst til din specifikke bolig. Hvis du er i tvivl, kan det være en god ide at rådføre dig med en professionel forhandler eller montør.

Gode råd til valg af nye vinduer

Ved valg af nye vinduer og døre er der flere faktorer du bør tage i betragtning udover type og antal lag glas. Det kan være en god ide at undersøge hvilken type glaslister der er mest holdbare og energieffektive, samt om vinduets materiale og konstruktion passer til din bolig.

Derudover er det også vigtigt at vælge en professionel montør med erfaring inden for montering af vinduer og døre. På den måde kan du sikre dig at dit nye vindue eller dør bliver monteret korrekt og opfylder alle krav og anbefalinger.

Konklusion

Valget mellem 2-lags eller 3-lags glas i dine vinduer bør tages ud fra din boligs specifikke behov og egenskaber. Det kan være en god ide at rådføre dig med professionelle forhandlere og montører, samt undersøge de forskellige muligheder nøje, inden du træffer dit endelige valg. Vigtigst af alt er det at vælge en løsning der sikrer dig både energibesparelse og komfort i din bolig. # Skal jeg vælge 2-lags eller 3-lags glas i mine vinduer?