Vælg en side

Skal du have ny varmtvandsbeholder, er det første spørgsmål, der trænger sig på, hvor stor en varmtvandsbeholder, du skal have.

Det korte svar på det spørgsmål er, at den skal være stor nok til, at flere i husstanden kan nå at komme i bad efter hinanden, uden at den sidste ender med at bade i koldt vand.

Så er I flere voksne og børn i husstanden – og specielt hvis I har hjemmeboende teenagere – er det vigtigt, at vælge en så stor varmtvandsbeholder som muligt. Enten en varmtvandsbeholder 110 liter, hvis I kun har brusebad. Eller den helt store varmtvandsbeholder på 160 liter, hvis I karbad eller spabad. Men når først børnene er fløjet fra reden, kan I oftest sagtens nøjes med en varmtvandsbeholder på 60 liter.

Hvor stor en varmtvandsbeholder skal du have?

Når du skal vælge størrelsen på din varmtvandsbeholder, er der flere faktorer, du bør overveje udover antallet af personer i husstanden. Det kan eksempelvis være, hvor meget I bruger varmt vand til dagligt, om I har et badekar eller spabad, og om der er særlige behov i husstanden.

Det anbefales altid at vælge en større varmtvandsbeholder end nødvendigt, for at sikre I altid har nok varmt vand tilgængeligt. Hvis du er i tvivl om hvor stor en varmtvandsbeholder du har brug for, kan det være en god idé at kontakte en fagmand eller få vejledning hos din lokale VVS-installatør.

Valg af varmtvandsbeholder

Udover størrelsen på varmtvandsbeholderen er der også forskellige typer at vælge imellem. De mest almindelige er el-varmtvandsbeholder og fjernvarme-varmtvandsbeholder. El-varmtvandsbeholdere er de mest udbredte og kan placeres i fx bryggerset eller på loftet, mens fjernvarme-varmtvandsbeholdere oftest skal tilkobles fjernvarme-systemet. Fjernvarme-varmtvandsbeholdere er ofte større og kan derfor opfylde behovet for varmt vand i en større husstand.

Det er også muligt at vælge en kombineret løsning, hvor man har både el-varmtvandsbeholder og solfangere. Solvarme kan være en god måde at spare på energien til opvarmning af vandet, men det er vigtigt at sørge for, at varmtvandsbeholderen stadig har tilstrækkeligt med kapacitet til husstandens behov.

Vedligeholdelse af varmtvandsbeholder

Uanset hvilken type varmtvandsbeholder du vælger, er det vigtigt at sørge for regelmæssig vedligeholdelse. Dette kan forlænge levetiden og sikre, at den fortsat fungerer optimalt. Det anbefales at få tjekket varmtvandsbeholderen af en fagmand hvert andet år, og derudover bør du selv foretage mindre vedligeholdelsesopgaver såsom at rense bundfilteret for kalk.

Kan jeg bestille ny varmtvandsbeholder på nettet?

Ja, det er muligt at bestille en ny varmtvandsbeholder på nettet hos forskellige VVS-forhandlere. Det kan dog være en god idé at undersøge behovet og eventuelt få vejledning først, så du vælger den rigtige størrelse og type. Derudover kan det være en fordel at få professionelle til at installere varmtvandsbeholderen, for at sikre korrekt montering og funktion.