Vælg en side

For at gøre haven mere attraktiv for hul-rugende fugle som blåmejsen, musvitten, sortmejsen, topmejsen, sumpmejsen og spætmejsen kan man opstille en redekasse. En redekasse er et kunstigt hul, som fuglene kan bruge til at skabe et sted for at lave deres reder. For mange af disse arter er det rigtig vigtigt med en god redekasse. Man skal være opmærksom på hvilken art, ens redekasse skal bruges til, da mange af de hulrugende fugle har forskellige krav til redekasser.

Spætten er den eneste af de hulrugende fugle, der selv kan lave et hul i træet – og man skal derfor ikke opstille en specielt indrettet redekasse til denne fugl. Til alle de andre hul-rugende fugle som stæren, fluesnapperen og uglen skal man være sikker på at købe en ordentlig redekasse med det rette materiale for den respektive art. Det gælder både størrelse, stof, farve og placering af redekassen til den respektive fugl.

Man skal derfor undersøge nøje hvilken art ens redekasse er tiltænkt – det kan meget ofte være forskellige størrelser og materialer, som man skal vælge mellem. Det er vigtigt, at redekassen holder til vejret og andre slidte årsager for at få det bedste resultat. For den optimale fugleoplevelse kan man selvfølgelig altid købe flere redekasser og tilpasse dem til de forskellige arter, som man ønsker at tiltrække. Med den rette viden om hvilken redekasse, der passer til hvilken fugl, er du godt på vej mod en rigere fugleoplevelse i haven.

Her hos Bedste-redekasse har vi stor erfaring med opstillingen af redekasser til de forskellige arter, og derfor kan du trygt kontakte os for at få den rette inspiration eller et godt råd om hvilken type redekasse du skal købe. Vi hjælper dig med at få det bedste ud af redekasserne og selvfølgelig for at gøre haven endnu mere smuk og spændende for alle de sjove fugle.

Så uanset om du er nybegynder eller ønsker at blive en professionel redekasseekspert, så kan du altid tage kontakt til os for at få et godt råd. Vi hjælper dig gerne!

Hvis du endnu ikke har opstillet din redekasse, men gerne vil påbegynde projektet, så tag et kig på vores guide til opstilling af redekasser og lær hvordan du får det optimale resultat med din nye redekasse. Med de rette værktøjer og lidt tålmodighed kan du selv få stor glæde af at opstille redekasserne og glæde dig over de mange forskellige fugle, som vil flyve forbi dit hjem.