Vælg en side

Udover at være en økonomisk fordelagtig investering, kan du også få tilskud til installationen af en varmepumpe. Det er dog vigtigt at holde sig opdateret på de gældende regler og krav for at kunne modtage tilskuddet.

Som nævnt skal du ansøge om tilskuddet, inden du bestiller varmepumpen. Det vil sige, at du ikke kan få tilskud for en allerede installeret varmepumpe. Du skal også være opmærksom på, at der er forskellige krav og beløb for tilskuddet afhængigt af, hvilken type varmepumpe og energikilde du skifter fra.

En luft-til-luft varmepumpe i en helårsbeboelse kan give et tilskud på op til 3.200 kroner, mens det kun er muligt at få 750 kroner i tilskud for en luft-til-luft varmepumpe i et sommerhus. Til sammenligning er det muligt at få op til 5.500 kroner i tilskud for en jordvarmepumpe.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at tilskuddet er betinget af varmepumpens effektivitet og energimærkning. Derfor skal du angive mærke og model på den varmepumpe, du ønsker at installere, når du ansøger om tilskuddet.

Det er også et krav, at varmepumpen bliver opsat af en autoriseret kølemontør. Dette sikrer, at installationen bliver udført korrekt og i henhold til lovgivningen.

Når varmepumpen er installeret, skal du sende fakturaen som dokumentation for, at den er opsat korrekt. Husk også at få montøren til at påføre, hvilket mærke og model varmepumpe der er blevet installeret.

Varmepumper er en miljøvenlig og økonomisk bæredygtig løsning til opvarmning af dit hjem. Udover den årlige besparelse på varmeregningen giver muligheden for tilskud også en ekstra økonomisk fordel. Så hvis du overvejer at skifte til en varmepumpe, er det værd at undersøge de aktuelle muligheder for at få et energitilskud og spare endnu flere penge på installationen.

Varmepumper og miljøvenlig opvarmning

Udover at være en god økonomisk investering, er varmepumper også en mere bæredygtig løsning til opvarmning af dit hjem. Ved at skifte fra elvarme eller andre fossile brændsler til en varmepumpe, kan du reducere dit CO2-udslip og bidrage til at beskytte miljøet.

Varmepumper fungerer ved at udnytte den gratis energi fra luft, jord eller vand til at opvarme dit hjem. Det betyder, at der ikke er behov for at bruge fossile brændsler som olie eller gas, og derfor bliver dit CO2-udslip mindre. Samtidig er varmepumper også mere effektive end traditionelle opvarmningsmetoder, hvilket betyder, at de kan levere